VEPE


Kemin Seura- ja Palveluskoirakerhon riveissä harrastetaan aktiivisesti vesipelastusta Paavonkarin ja Kemijoen rannoilla 2-3 kertaa viikossa, kesäaikaan tietysti. Tarkemmat harjoitusajat löytyvät Harjoitukset -sivulta. Vesipelastukseen ovat tervetulleita kaiken rotuiset koirat. Koiran on kuitenkin hyvä olla sen kokoinen, että esim. veneen vetäminen, kun kyydissä istuu kaksi ihmistä, ei käy sille fyysisesti liian raskaaksi. Lisäksi olisi hyvä, että koira osaa jo harjoituksiin tullessaan uida ja mielellään myös nauttisi siitä. Näiden asioiden kohdatessa vesipelastus on antoisa ja hauska laji kesän kuumilla ilmoilla niin ohjaajalle kuin koirallekin.

Ohjaajalta toivotaan harjoituksiin veden kestävää varustusta, rutkasti huumorintajua ja rohkeutta tarttua airoihin tarvittaessa. Pelastusliivit ovat myös suotavat, tosin alkuun seuraltakin löytyy liivit lainattavaksi.

Kemin Seura- ja Palveluskoirakerhossa on harrastettu vesipelastusta vuodesta 2002 alkaen ja harjoitusaktiivisuus on ollut vahvaa. Tästä kertoo mm. jäsentemme huima menestys lajin
suomenmestaruuskisoissa näiden vuosien aikana.

Vesipelastuksesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä lajivastaavaan.