Palveluskoirat


Palveluskoiratoiminta/maastolajit: Kemin seura- ja palveluskoirakerhossa palveluskoiratoiminta on hyvin aktiivista. Jäseniemme keskuudessa on mm. useampi hakuryhmä, jälkiryhmiä, aktiivisia viestin ja etsintäkokeen harjoittelijoita. Kerhomme järjestää kesäisin kurssitusta aloittelijoille eri maastolajeista ja tätä kautta uusilla aktiivisilla jäsenillä on mahdollisuus päästä mukaan kokeneempien harrastajien joukkoon. Kemin alue ympäristöineen tarjoaa loistavat harjoitusmahdollisuus maastolajien harjoitteluun. Tottelevaisuutta treenataan kerhotalon kentällä Karihaarassa. Järjestämme myös tarpeen mukaan koulutuksia/seminaareja, joihin hankitaan lajien kokeneita ja menestyneitä kouluttajia myös muualta Suomesta, jotta saamme uusimman koulutustiedon myös meidän käyttöömme.  Palveluskoiratoiminnan maastolajeista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä palveluskoiravastaavaan.

 

Valjakkohiihto: Kerhossamme on viriämässä myös valjakkohiihto omaksi aktiiviseksi harrastusmuodoksi. Treenit pyörivät kaksi kertaa viikossa säiden salliessa ja järjestämme myös vuosittain valjakkohiihtokilpailut (tarkemmat aikataulut tämän vuoden kisoista Kokeet –sivulla). Kemin seura- ja palveluskoirakerho järjesti myös lajin Suomen mestaruuskisat vuonna 2009. Myös valjakkohiihtoon asuinalueemme tarjoaa loistavat mahdollisuudet, sillä laduista vastaavat tahot ovat olleet ymmärtäväisiä tätä vauhdikasta lajia kohtaan. Valjakkohiihtoa treenataan Kallin ja Mansikkanokan maastoissa (tarkemmat aikataulut Harjoitukset –sivulta).

Tarkemmat lajiesittelyt, koko Suomen kattavan koekalenterin ja kattavampaa tietoa mm. palveluskoiratoiminnan historiasta löydät Suomen palveluskoiraliiton sivuilta http://www.palveluskoiraliitto.fi/liitto.htm