TOKO


Seuramme  järjestää monentasoista tottelevaisuuskoulutusta, ihan pentualkeista tasokkaisiin kilpailusuorituksiin. Tottelevaisuuskoulutus on suotavaa kaikille koirille rodusta riippumatta, ja tietty perustottelevaisuus antaa pohjaa myös muuta koiraharrastusta aloittavalle. Koulutuksessa ohjaajalle opetetaan koirankäsittelytaitoa ja koiran kouluttamista siten, että yhteistyö vahvistuu ja koira oppii hallittua käyttäytymistä. Tottelevaisuuskoulutuksesta on hyötyä arkielämässäkin!

Varsinainen TOKO eli tottelevaisuuskoe on kaikille koirille avoin koemuoto. Koiran täytyy olla tunnistusmerkitty ja rokotettu Suomen Kennelliiton sääntöjen mukaisesti. Näissä kokeissa testataan ohjaajan ja koiran välisen yhteistyön ja koulutuksen tulosta. Ylimmän eli erikoisvoittajaluokan suorituksiin tavoitteellista työtä täytyy tulosten eteen tehdä jo reilusti.
Lisää lajista ja säännöt http://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/tottelevaisuuskoe
Ohjattuja harjoituksia pyritään järjestämään ympärivuotisesti, ja kesäaikaan KSPK järjestää myös tottelevaisuuskokeita. Tottelevaisuuskoulutuksesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä lajivastaavaan.